Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Είναι άμεση ανάγκη ν΄ ανανήψει η έννοια του συντρόφου!!!


Συντροφικότητα.....μια λέξη, ένα νόημα ;

Με ποιά έννοια την καταλαβαίνουμε ; Πως εσωτερικεύουμε μια έκφραση που στην πράξη της προϋποθέτει εξωτερική επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας ; Με ένα πρόσωπο, με πολλά πρόσωπα, με ένα σύνολο ανθρώπων που κάτι τους ενώνει;


Έτσι αρχίζει ένα άρθρο της η Κα Μερόπη Ν. Σπυροπούλου με τίτλο ''συντροφικότητα μιά μαγική λέξη''. Συνεχίζει :


Το κτίσιμο αυτής της σχέσης προϋποθέτει ιδιότητες από προαίρεση κάθε προσώπου που τη συνιστά, όπως η αλληλοκατανόηση, αποδοχή αξιών, διάθεση ταπείνωσης του θελήματος του προσώπου και όπως εκφράζεται η αρθρογράφος ...........


Ο Φώτης Κόντογλου, ο αγιογράφος που έχει γεμίσει τοίχους και τοίχους εκκλησιών με το χάρισμα της απεικονιστικής έκφρασης Αγίων προσώπων και της Θεότητάς των, με προαίρεση που αβίαστα δείχνει το αίσθημα μιάς υγιούς συντροφικότητας, συνεχίζει να ζωγραφίζει τα εσώψυχά του:


Η Κα Σπυροπούλου καταλήγοντας στο άρθρο της αναφέρει:


και τελειώνει με τον Γκαίτε

                                                                                               www.xristegi.gr
                                                                                             
Η Κα Μερόπη Σ. Σπυροπούλου είναι Ομότιμη Καθηγήτρια της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με πλουσιότατο επιστημονικό και πολιτιστικό έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Τα κείμενα των φωτογραφιών της ανάρτησης είναι τμήματα του άρθρου της Κας Σπυροπούλου στο περιοδικό Σύνδεσμος ( τεύχος 516-Φεβρουάριος 2017 ).